"Izrael je možda već stekao kolektivni imunitet"

05.04.2021

13:08 >> 13:39

0

Gotovo sve restrikcije su ukinute, i Izrael je polako, ali sigurno na pragu da smrvi koronavirus

"Izrael je možda već stekao kolektivni imunitet"
Copyright Tanjug/Jens Buettner/dpa via AP)

Gili Regev-Jočaj, direktor Jedinice za prevenciju i kontrolu infekcija u Medicinskom centru Šeba u Tel Hašomeru izjavio je danas da je Izrael možda već stekao kolektivni imunitet.

Regev je, međutim, dodao da, iako se zemlja na mnogo načina vraća u rutinu, situacija nije sasvim bezbedna, preneo je izraelski dnevnik “Džeruzalem post”.

– Optimista sam da smo završili sa teškom fazom koronavirusa – kazao je Regev za radio KAN Rešet Bet.

Pročitajte još:

On je dodao da sada ostaje briga za decu koja nisu vakcinisana i da će proći još nekoliko meseci dok i oni ne budu zaštićeni.

Podsetimo, gotovo sve restrikcije su ukinute, i Izrael je polako, ali sigurno na pragu da “smrvi” koronavirus. Već su počeli da organizuju žurke na ulicama, deca se ponovo smeju na igralištima, a porodice su pohitale na plaže.

Kako je većina starijih stanovnika dobila vakcinu, a milioni mladih prvu dozu, poverenje u vakcine u ovoj zemlji je sve jače.

Od ukupnog broja testiranih samo tri odsto je pozitivno, bolnice se konačno prazne, a epidemiolozi su optimistični, ali i dalje oprezni. Ukoliko se dokaže da je vakcina jednako efikasna i protiv novih sojeva virusa, Izrael bi mogao da bude prva zemlja koja je pobedila pandemiju i vratila se “na staro”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike