"On je bio prvi sin, mamin veliki dečko": Potresno svedočenje Flojdovog mlađeg brata

13.04.2021

09:58 >> 10:55

0

U emotivnom svedočenju Filonajz je ispričao kako je njegova brat bio zaljubljenik u košarku i kako je pomagao njihovoj majci

"On je bio prvi sin, mamin veliki dečko": Potresno svedočenje Flojdovog mlađeg brata
Copyright Tanjug/Court TV via AP, Pool

Na poziv tužilaštva na suđenju Deriku Šovinu, bivšem policajcu koji je izazvo smrt Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu, svedočio je Filonajz Flojd, mlađi brat ubijenog.

U emotivnom svedočenju Filonajz je ispričao kako je njegova brat bio zaljubljenik u košarku i kako je pomagao njihovoj majci.

– On je bio prvi sin, mamin veliki dečko – rekao je mlađi brat Džordža Flojda i nakon nekoliko rečenica briznuo u plač, prenosi Rojters.

Pročitajte još:

Kroz suze je mlađi Flojd ispričao kako je njegov brat plakao na sahrani njihove majke i „nije želeo da napusti kovčeg“ jer ju je toliko voleo.

– Nedostaje mi mnogo – rekao je on.

Filonajz Flojd je jedan od poslednjih svedoka tužilaštva i očekuje se da će danas biti prekinuto suđenje dok tužioci ne reše neka proceduralna pitanja.

Nakon toga će advokati Derika Šovina (45) predstaviti svoju odbranu, a završne reči se očekuju sledećeg ponedeljka.

Šovin se izjasnio da nije kriv za ubistvo sa predumišljajem uz obrazloženje da je postupao onako kako je treniran tokom svoje 19-godišnje policijske karijere.

U uvodnim izlaganjima i unakrsnim ispitivanjima, Nelson se usredsredio na tri glavna argumenta: teoriju “drugih uzroka”, teoriju “sila je neprivlačna” i teoriju “neprijateljske gomile”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike