Vilijam i Hari neće ići jedan pored drugog na sahrani princa Filipa

15.04.2021

17:52

0

Princ Čarls, prestolonaslednik i otac prinčceva, zajedno sa svojom sestrom princezom Anom, predvodiće povorku od 15 članova

Vilijam i Hari neće ići jedan pored drugog na sahrani princa Filipa
Copyright Princ Vilijam i princ Hari Profimedia

Princ Vilijam i princ Hari neće hodati jedan pored drugoga u subotu dok budu pratili kovčeg svog dede princa Filipa u crkvu.

Time se, piše AP, umanjuju šanse za “neprijatnu” situaciju koja bi mogla nastati između braće koja su u “zategnutim” odnosima od Harijeve odluke da se povuče iz kraljevskih dužnosti prošle godine.

Pročitajte još:

Bakingemska palata objavila je danas da će rođak Vilijama i Harija, Piter Filips hodati između prinčeva dok budu pratili kovčeg do kapele Sent Džordž u zamku Vindzor, zapadno od Londona, preneo je AP.

Princ Čarls, prestolonaslednik i otac prinčceva, zajedno sa svojom sestrom princezom Anom, predvodiće povorku od 15 članova.

Podsetimo, danas je objavljeno da će visoki kraljevski zvaničnici morati da nose civilnu odeću tokom sahrane princa Filipa, čime će se smanjiti moguće tenzije oko toga kome će biti dozvoljeno da nosi vojnu uniformu.

Odluka kraljice Elizabete Druge znači da princ Hari neće biti jedini član kraljevske porodice bez uniforme tokom sahrane njegovog dede u subotu, koji je umro prošle nedelje u 100. godini.

Članovi kraljevske porodice često nose uniforme na javnim događajima zbog njihovih počasnih uloga u britanskoj vojsci, kraljevskoj mornarici i kraljevskom ratnom vazduhoplovstvu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike