Prvak preminuo od posledica koronavirusa: Ništa nije ukazivalo na to da bi mogao da ima ozbiljne simptome

27.04.2021 | 15:00 >> 13:39

Autor: Vladimir Tanacković

Dete nije bolovalo ni od jedne druge bolesti koja bi mogla da pogorša njegovo stanje

Copyright Profimedia, ilustracija

Prvak iz Minesote preminuo je tokom borbe sa koronavirusom, saopštio je guverner ove države Tim Volc u ponedeljak.

Dete, za koje je Ministarstvo zdravlja Minesote otkrilo da je “mlađe od 10 godina”, bilo je iz jugozapadnog dela države. Ovo je treća smrt osobe mlađe od 18 godina u ovoj državi.

Guverner se ovim povodom obratio javnosti na Fejsbuku, gde je istakao da mu je “srce slomljeno što je kovid odneo život jednog prvaka”.

– Moje misli su da porodicom iz Minesote koja pati zbog gubitka voljenog deteta. Vakcine nam pomažu u borbi protiv kovida 19, ali ne možemo da zaboravimo da je bolest i dalje prisutna u našim zajednicama – napisao je on.

I’m heartbroken to hear COVID has taken the life of a first grader. My thoughts are with the Minnesota family grieving…

Posted by Governor Tim Walz on Понедељак, 26. април 2021.

Iz Valcove kancelarije medijima su saopštili da dete nije bolovalo ni od jedne druge bolesti koja bi mogla da poveća rizik od ozbiljnih simptoma.

Pročitajte još

– Pošto deca mlađa od 16 godina još nemaju pravo na vakcinu protiv kovida 19, najbolji pristup koji možemo da imamo u cilju da sačuvamo decu jeste da se oni koji dolaze u kontakt sa njima vakcinišu i da nastavimo da se pridržavamo mera koje sprečavaju prenošenje koronavirusa. To podrazumeva da se vakcinišemo što pre možemo, da nosimo maske na javnim mestima, da se socijalno distanciramo, redovno testiramo, ostanemo kod kuće ukoliko smo bolesni, peremo ruke i kašnjemo u dlan – rekli su iz ministarstva zdravlja.

U Minesoti se do sada zarazilo više od 569.440 ljudi, dok je njih 7000 umrlo. Oko 30.000 obolelih bila su deca mlađa od 10 godina.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam