Tači čestitao Rami pobedu iz zatvora, poručio mu da čuva KiM

28.04.2021

07:40

0

Autor: A.S.

Hašim Tači se oglasio iz Haškog tribunala i poručio da jedino oko Rame nije pogrešio

Tači čestitao Rami pobedu iz zatvora, poručio mu da čuva KiM
Copyright Tanjug/AP Photo/Hektor Pustina

Premijer Albanije Edi Rama na proteklim parlamentarnim izborima je stigao do trećeg mandata, a među prvima čestitke mu je uputio bivši predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači.

Tačijevu čestitku, koji se trenutno nalazi u zatvoru Haškog tribunala gde mu se sudi za zločine protiv čovečnosti, Rama je objavio na svom Fejsbuku, navodeći da mu je Tači poručio da pored Albanije brine i o Kosovu i da se uvek borio za ujedinjenje sa Albanijom.

-Tek kada je Kosovo oslobođeno, shvatili smo da je ujedinjenje bilo daleko i nemoguće. Takođe sam se borio za ovaj ideal sa Kosovom unutar Albanije. Kada su mogućnosti bile ograničene, borio sam se za Kosovo kao državu – ponos svog života. Trudio sam se za Kosovo, ali i pogrešio – jednom entuzijazmom idealiste, a kasnije arogancijom vladara- napisao je Tači.

🇦🇱😥🇽🇰Vëlla Edi, Dhomat e ngushta e muret e qelisë së Hagës nuk e përmbajnë dot shpërthimin e entuziazmit tim për…

Posted by Edi Rama on Уторак, 27. април 2021.

Takođe, navodi da jedino nije pogrešio po pitanju Rame koji mu je uvek davao podršku.

-Želim vam da i dalje dajete sve od svoje duše za Albaniju. To je zato što čak i kada u dane kada sunčeva svetlost ne prodire kroz zatvorene zidove ćelije, sunce zagreje moje srce samo kada su Albanija i Kosovo dobro-, zaključio je Tači.

Pročitajte još:

Rama je u utorak proglasio pobedu na izborima u Albaniji, gde je prema preliminarnim rezultatima osvojio 74 od 140 mandata u parlamentu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike