Engleska studija: Nakon samo jedne doze "Fajzer" ili "Astrazeneka" vakcine raste zaštita od smrtnosti

10.05.2021

17:38 >> 17:41

0

Autor: A.S.

Studijom su bili obuhvaćeni slučajevi u periodu od decembra do aprila i osobe koje su bile vakcinisane, ali su preminule u roku od 28 dana nakon pozitivnog te

Engleska studija: Nakon samo jedne doze "Fajzer" ili "Astrazeneka" vakcine raste zaštita od smrtnosti
Copyright Tanjug/AP Photo/Andre Penner)

U odnosu na nevakcinisane, osobe koje su primile jednu dozu vakcine “AstraZeneka” su 55 odsto zaštićene od smrtnog ishoda, dok ta cifra iznosi 44 odsto nakon jedne doze vakcine “Fajzer/BioNtek”, navodi se u novoj studiji Instituta za javno zdravlje Engleske.

– U kombinaciji da zaštitom koju vakcine generalno pružaju protiv zaraze, to znači da zaštita od smrtnosti nakon jedne doze obe ove vakcine iznosi oko 80 odsto – navodi se u studiji, koju prenosi Rojters.

Takođe u studiji piše da je zaštita vakcine “Fajzer/BioNtek” od fatalnog ishoda raste nakon druge doze sa 80 odsto na 97 odsto.

Pročitajte još:

Institut za javno zdravlje Engleske saopštio je ove podatke na osnove studije o zaštiti od smrtnosti, koja je prva tog tipa sprovedena u realnim okolnostima.

Studijom su bili obuhvaćeni slučajevi u periodu od decembra do aprila i osobe koje su bile vakcinisane, ali su preminule u roku od 28 dana nakon pozitivnog testa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike