Apokaliptične slike iz Rusije: Narandžasti oblak progutao grad (VIDEO, FOTO)

20.05.2021

07:32 >> 09:05

0

Oluja je u sredu zahvatila Astrahansku regiju, Republiku Kalmikiju, poznatu po svojim prostranim stepama, kao i Dagestan na Severnom Kavkazu, praveći pustoš

Apokaliptične slike iz Rusije: Narandžasti oblak progutao grad (VIDEO, FOTO)
Copyright Profimedia

Iz istočne Rusije stižu apokaliptične scene peščane oluje zbog koje je nebo poprimilo narandžastu boju.

Oluja je u sredu zahvatila Astrahansku regiju, Republiku Kalmikiju, poznatu po svojim prostranim stepama, kao i Dagestan na Severnom Kavkazu, praveći pustoš.

 

Ogromni zid narandžaste prašine koju su razneli snažni vetrovi proširio se južnom Rusijom, bojeći nebo sablasno narandžastom bojom.

U naletima vetra uništena je i imovina, a ima i povređenih ljudi. Oluja je oštetila dalekovode, krovove i srušila drveće, od kojih su neka stabla pala na parkirana vozila. U gradu Astrahanu srušio se balkon i tom prilikom je povređen tinejdžer koji je stajao ispod njega. U jednom selu je devojčicu staru 10 godina povredilo drvo koje je iščupano iz korena. Oba deteta su u bolnici i van životne opasnosti.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci ogromnog narandžastog oblaka koji je  za kratko vreme, nošen veoma jakim vetrom, bukvalno progutao grad.

Pojedini korisnici društvenih mreža su uporedili te upečatljive slike sa onima koje su roveri snimili na površini Marsa.

Na snimcima iz Dagestana prikazano je uplašeno stado ovaca koje zasipaju prašina i pesak.

Lokalni meteorolozi  su saopštili da je ovu pojavu izazvao sudar dveju vazdušnih masa, jer su hladni vetrovi stigli u region nakon nekoliko dana toplog vremena.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike