Oglasio se Bajden pred sastanak u Ženevi: Otkrio šta će zahtevati od Putina!

30.05.2021

17:45

0

Autor: J.B.O.

Sastanak Bajdena i Putina zakazan je za 16. jun u Ženevi

Oglasio se Bajden pred sastanak u Ženevi: Otkrio šta će zahtevati od Putina!
Ilustracija

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je danas da će ruskog predsednika Vladimira Putina prilikom predstojećeg susreta u Ženevi “pritisnuti da poštuje ljudska prava”.

– Kroz dve nedelje sastaću se s predsednikom Putinom u Ženevi i staviću mu do znanja da mu nećemo, nećemo dopustiti da krši ljudska prava – rekao je Bajden prilikom obeležavanja američkog Memorijalnog dana.

Sastanak Bajdena i Putina zakazan je za 16. jun u Ženevi.

Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Džo Bajden verovatno će razgovarati o Sporazumu o otvorenom nebu na njihovom samitu u Ženevi.

To je potvrdio i portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Ali pošto će Rusija uskoro okončati procedure povlačenja iz tog sporazuma, Sjedinjenim Državama je ostalo malo vremena da preispitaju svoje ranije odluke o povlačenju – poručio je Peskov, a prenosi ruska agencija Tas s.

Peskov je dodao da “vreme ističe”.

Pročitajte još:

– Mi ispunjavamo procedure za povlačenje iz Sporazuma o otvorenom nebu i one će uskoro biti okončane, tako da ostaje malo vremena Vašingtonu da preispita svoje ranije donete odluke – upozorio je Peskov u odgovoru na pitanje da li Rusija planira da pruži šansu Vašingtonu za povratak u taj sporazum na samitu Putin-Bajden u Ženevi.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi