Haos u Mineapolisu: Četvrti dan protesta zbog policijskog ubistva (VIDEO)

07.06.2021

12:34 >> 12:45

0

Autor: J.B.O.

Za muškarcem je bila raspisana poternica, ali ubijen je prilikom hapšenja

Haos u Mineapolisu: Četvrti dan protesta zbog policijskog ubistva (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Nezadovoljni građani Mineapolisa četvrtu noć za redom su demonstrirali zbog policijskog ubistva Afroamerikanca Vinstona Bugi Smita Juniora.

Pripadnici federalnih interventnih snaga američkih maršala ubili su prošlog četvrtka u Mineapolisu tokom pokušaja hapšenja 32-godišnjeg Vinstona Bugi Smita Juniora za kojim je bila raspisana državna poternica.

Ovaj incident je izazvao novi talas protesta građana Mineapolisa koji su i danas ogorčeni zbog prošlogodišnjeg policijskog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda, prenosi AP.

– Tokom incidenta subjekt koji je bio u parkiranom automobilu nije poštovao upozorenje i pokazao je da ima oružje zbog čega su pripadnici specijalne jedinice pucali u njega – navedeno je u saopštenju federalnih interventnih snaga američkih maršala, koje je ranije objavio Rojters.

Pročitajte još:

Porodica i prijatelji opisuju Vinstona Bugi Smita Juniora kao oca troje dece i tvrde da ga je policija često maltretirala, a pripadnici snaga reda pokušali su da ga liše slobode jer je bio optužen za krivično delo i označen kao naoružan i opasan, prenosi AP.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike