Tornado protutnjao kroz Kolorado: Zastrašujući prizor snimljen i iz aviona (VIDEO)

08.06.2021

12:42

0

Oluja je srušila nekoliko dalekovoda, zbog čega se najmanje jedna kuća zapalila

Tornado protutnjao kroz Kolorado: Zastrašujući prizor snimljen i iz aviona (VIDEO)
Copyright Printscreen Twitter/climbnkayak

Veliki tornado protutnjao je kroz severni deo Kolorada, izazivajući jezu kod prolaznika koji su ga snimili dok je rušio sve pred sobom. Loše vreme iznenadilo je i lokalne meteorologe, koji nisu predvideli tornado, ali, na sreću, ljudskih žrtava nije bilo.

Tornado je u ponedeljak uveče uočen u blizini gradova Platvil i Fajerstoun, koja su oba u okrugu Velt, dok se kretao ka severoistoku pre nego što je nestao posle 25 minuta, saopštio je meteorolog Dejvid Bardženburč.

Snimci tornada proširili su se društvenim mrežama, a u njima se može videti braon levak koji se pruža iz olujnih oblaka i divlja po poljima.

Oluja je srušila nekoliko dalekovoda, zbog čega se najmanje jedna kuća zapalila, preneo je lokalni ogranak mreže CBS.

Iako izveštaji o šteti i povređenima i dalje pristižu, iz Nacionalne meteorološke službe u Denveru saopšteno je da u ponedeljak uveče nije bilo mrtvih ljudi, ali da su dve životinje nastradale.

Dvoje građana koji su bili na putu za Fajerstoun dok je tornado divljao, Kelsi i Kameron Gransi, rekli su da su videli put uništenja kojim je on prošao.

– Videli smo štetu. Videli smo polje ruševina. Bilo je počupanog drveća, kuća se zapalila. Prizor je bio prilično tužan – rekla je Kelsi lokalnim medijima.

Grad i munje pratili su tornado, dok su gradovi Miliken, Mid i Gilkrest takođe osetili jaku oluju, a neki od njih su izdali i upozorenje za mogući tornado.

Dva tornada u Kini napravila haos: Ima mrtvih, prizor je zastrašujuć! (VIDEO)

Iako je Bardženburč rekao da lokalni meteorolozi nisu očekivali tornado u ponedeljak, dodao je da je ipak “u pitanju Kolorado i da tamo ništa ne smete isključiti”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike