Uz "Dan Svetog Patrika" i "Sinko de Majo": Potvrđeno - Vidovdan zvanični praznik Čikaga! (FOTO)

29.06.2021

18:15 >> 05:49

0

Autor: A. B.

Veliku zahvalnost za ovo priznanje srpska zajednica duguje Martini Hone Tomašević, predsednici gradske vlade Čikaga

Uz "Dan Svetog Patrika" i "Sinko de Majo": Potvrđeno - Vidovdan zvanični praznik Čikaga! (FOTO)
Copyright Pixabay / Ilustracija 24sedam

Grad Čikago je uvrstio srpski nacionalni praznik Vidovdan u zvanične praznike grada Čikaga, potvđeno je u kabinetu gradonačelnice Čikaga Lori Lajtfut.

– Da, istina je, proglas je autentičan, kao i potpis naše gradonačelnice. Od danas, srpski Vidovdan je na listi zvaničnih praznika Čikaga, što je priznanje za veliki doprinos koji su Srbi dali životu i razvoju ovog grada u poslednja tri veka – potvrdila lična asistentkinja Lori Lajtfut, piše “Serbijan tajms”.

Vest o proglašenju Vidovdana za praznik Čikaga, koju je taj list jutros objavio, preneli su brojni mediji, a novinar BBC-ja je na Tviter nalogu apostrofirao Tanjug kao izvor te vesti navodeći da je ona netačna.

Foto: 24sedam/Goran Sivački

Proglas je u međuvremenu objavljen i na zvaničnom Tviter profilu grada Čikaga.

Ovim činom gradonačelnica Lora Lajtfut je veliki srpski praznik stavila na listu svega nekoliko nacionalnih praznika koji su na listi zvaničnih u gradu Čikagu, uz irski Dan Svetog Patrika, meksički Sinko de Majo (5.maj), poljski Pulaski dan i Portoritanski dan.

Kako Serbijan tajms navodi, veliku zahvalnost za ovo priznanje srpska zajednica duguje Martini Hone Tomašević, predsednici gradske vlade Čikaga, koja je u velikoj meri doprinela da se ovo desi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike