Amerika potvrdila: "Napadnuti smo u 19.44"

29.06.2021

20:53 >> 08:20

0

Autor: A. S.

Prema preliminarnim procenama, nema žrtava ili štete

Amerika potvrdila: "Napadnuti smo u 19.44"
Copyright Ilustarcija/Pixabay

U sirijskoj provinciji Dejr el Zor u blizini naftnog polja „Omar“ raketirana je američka vojna baza, javila je sirijska državna televizija Surija.

Američka koalicija kasnije je potvrdila napad na svoje snage u Siriji.

– Prema prvim podacima, u 19.44 po lokalnom vremenu američke snage u Siriji napadnute su nizom raketa. Prema preliminarnim procenama, nema žrtava ili štete. Daćemo detalje kada budemo imali više informacija – napisao je predstavnik američke koalicije Vejn Maroto na svom tviter-nalogu.

Ilegalna američka vojna baza u blizini naftnog polja „Omar“ na istoku provincije Dejr el Zor podvrgnuta je raketnom napadu.

Pročitajte još:

​Ranije u ponedeljak Pentagon je saopštio da su Sjedinjene Američke Države izvele vazdušne napade na objekte proiranskih ustaničkih grupa u pograničnoj oblasti Iraka i Sirije. Napadi su izvršeni kako bi se odstranile pretnje i kao odgovor na seriju napada usmerenih na „interese Sjedinjenih Američkih Država“ u Iraku. Pentagon je naglasio da su napadi izvedeni na skladišta oružja i operativne objekte koje koristi nekoliko grupa, uključujući i Kataib Hezbolah i Kataib Said el Šuhada, prenosi Sputnjik.

Sa svoje strane, sirijsko Ministarstvo spoljnih poslova osudilo je ove napade, navodeći da takva dejstva predstavljaju kršenje suvereniteta Sirije i Iraka i pozvalo Vašington da odmah odustane od zadiranja u teritorijalni integritet zemlje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike