Bezos će pobesneti: Dugo najavljivani put u svemir "sabotira" Ričard Brenson - leti 11. jula! (VIDEO)

02.07.2021

06:28 >> 08:48

0

Autor: A. B.

Jedan milijarder je pretekao drugog u cilju odlaska van granica Zemlje

Bezos će pobesneti: Dugo najavljivani put u svemir "sabotira" Ričard Brenson - leti 11. jula! (VIDEO)
Copyright Printscreen / Twitter

Osnivač “Virdžina”, Ričard Brenson, rešio je da odleti u svemir devet dana pre najavljenog odlaska Džefa Bezosa 20. jula koji je do sad bio glavna tema u američkim medijima.

Milijarder će otputovati u svemir 11. jula i to će biti probni, a letelica VSS Juniti imaće sedmoro putnika, uključujući Brensona.

Ovo donosi najverovatnije prekretnicu u pogledu putovanja van planete Zemlje, a interesantno je da se Brenson nije mnogo oglašavao povodom ovoga, iako je još u maju dobio dozvolu da od juna može da leti iz Nju Meksika.

Sa druge strane, Bezos će 20. jula poleteti raketom Nju Šepard iz Teksasa, na 52. godišnjicu čuvenog sleta na mesec “Apola 11”.

Naravno, ne smemo zaboraviti Ilona Maska koji mesecima unazad pokušava da osposobi letelicu “Space X”, kako bi i on mogao da napusti našu planetu, a raniji navodi ukazuju na to da bi mogao da mu se pridruži glumac Tom Kruz, koji želi da snima film u svemiru.

“Virdžin” će do 2022. godine imati još dva probna leta, a kako Brenson ističe, poenta su – udobna sedišta, iskustvo bestežinskog stanja i pogled na Zemlju izvan njenih granica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike