Misteriozna vila izronila iz vode: Hteli su hotel na plaži, a dobili su prizor o kome se ispredaju legende

10.07.2021

10:58

0

Ujutru je napuštenoj zgradi lako prići, ali kada nadođe plima, situacija se menja

Misteriozna vila izronila iz vode: Hteli su hotel na plaži, a dobili su prizor o kome se ispredaju legende
Copyright Printscreen Youtube/RT DE

Napuštena vila misteriozno je izronila iz vode na plaži La Puntilja, u El Salvadoru.

Naravno, odmah je postala veoma privlačna turistima koji su se sjatili u velikom broju u San Luis la Heraduru, na oko 76 kilometara od prestonice San Salvadora.

Pročitajte još

Zgrada, sa vidljivim pukotinama, pojavila se na obali, a kako prenosi La Prensa Grafica, u pitanju je nekadašnji hotel “Puento Ventura”.

Vlasnici su želeli da bude na samoj plaži, međutim, priroda je učinila svoje i kako su godine prolazile, talasi su počeli da udaraju u hotel sve jače i jače. Objekat je često plavljen pa je naposletku zatvoren.

Prema jednoj verziji lokalnih meštana, 1998. godine se na El Salvador obrušio uragan Mič koji je razorio hotel, posle čega je zgrada postala sedište jedne bogomolje. Na plafonu prvog sprata se nalazi Davidova zvezda.

Kasnije su struje počele da nose ceo objekat. Ono što je ostalo od nekadašnjeg hotela pojavljuje se iz vode u vidu jedne ruine. Prednji deo ima stubove u rimskom stilu, a veliki prozori na drugom spratu takođe privlače pažnju.

U jutarnjim časovima, hotelu je lakše prići, međutim, uveče kada nadođe plima, sve je poplavljeno.

Ljudi iz svih krajeva El Salvadora dolaze da se slikaju u ovom zanimljivom zdanju, uprkos upozorenjima da to može biti opasno. U međuvremenu, pojavile su se i priče kako se uveče pojavljuje muškarac odeven u crno, ali to se pripisuje dečjoj mašti.

Ovo nije jedina takva zanimljivost. Crkva iz 19. veka s vremena na vreme izroni iz jednog meksičkog jezera iako je decenijama potopljena. To je rezultat suše koja već neko vreme muči ceo region.

Katolička crkva, izgrađena u 16. veku kako bi se širilo hrišćanstvo u regiji, potopljena je zajedno sa celim gradom Halapa el vieho da bi se izgradila brana Benito Huarez 1962. godine. Brana se snabdeva vodom iz dve reke.

Pročitajte još

Meštani su bili primorani da se presele, a čitava sela su potopljena. Smatra se da su i dragocenosti znamenitih zemljoposednika takođe završila pod peskom.

–  Kada se voda povuče, možete svašta da vidite – rekao je jedan lokalni ribar.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike