Bivša supruga najbogatijeg čoveka sveta donira više od četiri milijarde dolara!

16.12.2020

13:20 >> 13:55

0

Autor: A. Bulatović

Ona je trenutno na 18. mestu najimućnijih ljudi

Bivša supruga najbogatijeg čoveka sveta donira više od četiri milijarde dolara!
Copyright Tanjug/Evan Agostini//AP

Mekenzi Skot poklanja bogatstvo bez presedana, donirajući više od četiri milijarde dolara za četiri meseca, nakon što je u julu najavila poklone u iznosu od 1,7 milijardi.

Osamnaesta najbogatija osoba na svetu, bivša supruga vlasnika “Amazona” Džefa Bezosa, rekla je da je tražila od svog tima da smisli način kako što pre da rasporedi svoje bogatstvo, koje se ove godine popelo sa 23,6 milijardi dolara na 60,7 milijardi dolara.

Pročitajte još

– Ova pandemija je uništila život Amerikanaca, koji se već bore. Ekonomski gubici i zdravstveni ishodi uticali su i na žene, i na dobrostojeće ljude, i na ljude koji žive u siromaštvu. U međuvremenu, to je znatno povećalo bogatstvo milijardera.

“Pokloni” se ove godine približavaju sumi od šest milijardi dolara, što će biti jedna od najvećih godišnjih raspodela pojedinca raznim dobrotvornim organizacijama.

Pročitajte i

Donacije pokazuju da je moguće brzo dati velike iznose, bez potrebe da neprofitne organizacije “preskaču puno prepreka da bi došle do novca”.

Ovo takođe opovrgava uobičajenu teoriju da je teško rasporediti ogromne količine novca a da ne upadnete u nevolje ili se pokažete rasipnim.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike