Danima je pratio, u njegovom stanu preživela pakao: Sonju kidnapovao i drogirao bolničar!

19.06.2024

00:30

0

Policija je tokom uviđaja u stanu otkrila DNK tragove koji su pripadali maloj Sonji

Danima je pratio, u njegovom stanu preživela pakao: Sonju kidnapovao i drogirao bolničar!
Copyright Društvene mreže

Bolničar iz Slovačke koji je pre godinu dana drogirao i kidnapovao devojčicu Sonju u Bratislavi neće biti krivično gonjen jer je psihički neuračunljiv.

Veštaci su utvrdili da on pati od psihičkog poremećaja i biće smešten u bolničku ustanovu.

"Krivično gonjenje je obustavljeno rešenjem nadzornog tužioca Okružnog tužilaštva Bratislava. Razlog za donošenje odluke o obustavi krivičnog gonjenja I.P. bila je činjenica da u vreme izvršenja oba dela, usled duševne bolesti od koje je bolovao, nije mogao da kontroliše svoje radnje, pa čak ni da prepozna opasnost od svog nezakonitog. radnje. Ovaj zaključak je rezultat prilično opsežnog veštačenja", rekla je Gabrijela Kovačova, portparolka regionalnog tužilaštva u Bratislavi.

Sonjin nestanak prijavljen je 10. septembra 2023. godine dok se iz škole vraćala kući. Zgrada u kojoj je živela udaljena je od autobuske stanice svega 150 metara.

Nakon što se nije pojavila kući njena porodica je pokrenula akciju potrage za devojčicom u koju su se uključili i brojni građani.

Policija je pregledom sigurnosnih kamera utvrdila da je osumnjičeni bolničar duže vreme pratio Sonju, kao i da ju je čekao ispred zgrade.

On je 10. septembra devojčicu sačeklao ispred zgrade, špricom joj ubrizgao supstancu i omamio je. Kada je Sonja izgubila svest, on ju je na rukama odneo do automobila.

Sonju su posle 25 sati pronašli lekari ispred bolnice. Kada je pronađena na telu je imala ogrebotine i sedam ubodnih rana. Sutradan je policija uhapsila osumnjičenog, a u njegovom stanu zaplenjena je veća količina nedozvoljenih supstanci, među kojima je bio i ketamin.

Policija je tokom uviđaja u njegovom stanu otkrila DNK tragove koji su pripadali maloj Sonji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike