Saša je u 6 sati sela za volan tramvaja, odvezla jednu turu, krenula drugu i onda je usledio pakao! (VIDEO)

07.06.2024

13:14

0

Autor: 24sedam

U ovom kobnom udesu poginuo je jedan putnik, dok je njih 140 povređeno

Saša je u 6 sati sela za volan tramvaja, odvezla jednu turu, krenula drugu i onda je usledio pakao! (VIDEO)
Copyright Twitter_Pluton

U sudaru tramvaja koji se dogodio juče u ruskom gradu Kemerovu, povređeno je 140 osoba, dok je jedan putnik poginuo. 

Na snimku nadzorne kamere vidi se kako travaj ulazi velikom brzinom u krivinu nakon čega ispadaju prednja i zadnja vrata vozila i dva putnika izleću na kolovoz pod točkove autmobila, koji jedva uspevaju da zakoče. 

Iza volana tramvaja kom su otkazale kočnice, bila je Saša M. (23), koja se trenutno nalazi u bolnici na intezivnoj nezi, sa otvorenim prelomima noge i ruke i povredom glave.

Telegram kanal SHOT navodi da je Saša radila kao vozač tramvaja osam meseci i da je sa smenom tog dana počela u 6 sati.  Prvi krug je prošao bez ikakvih problema dok je tokom drugog kruga tramvaj na strmini jako ubrzao i Saša nije mogla da ga zaustavi. Kako piše pomenuti kanal, tramvaj je prošao tehnički pregled pre pet dana i tada nije bilo utvrđeno da ima neku nepravilnost.

Očajnički pokušaji

S druge strane, Telegram kanal BAZA objavio je snimak kamere iz kabine vozača na kome se vidi da je Saša do poslednjeg trenutka pokušavala da zaustavi tramvaj sa neispravnim kočnicama, kao i da je vozilo izgubilo kontrolu oko 7.30 sati.

Twitter_Pluton
 

Očajnički je pokušavala da zaustavi tramvaj, ali uprkos svemu nije mogla da izbegne sudar. Kočnice nisu radile, ali se ona setila i pokušala da isključi strujni kolektor tako što je naslonila noge na kontrolnu tablu, ali bez obzira na sve, samo posle nekoliko sekundi, naletela je na drugo vozilo.

Istražitelji su na šinama prema navodima Telegram kanala BAZA našli delove kočionog sistema tramvaja. Policija je privela direktora auto-transportnog preduzeća i poslovođu koji je pustio tramvaj u saobraćaj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike