Pojavio se snimak napada na nemačkog političara! Prišao je napadaču, a onda je nastao haos (VIDEO)

05.06.2024 | 14:32

Autor: Vladimir Tanacković

Lokalno udruženje AfD saopštilo je da je njihov kandidat jurio za muškarcem koji je kidao predizborne plakate, ne nadajući se da će doći do incidenta

Copyright Printscreen Twitter/AUF1TV

Lokalni političar napadnut je u nemačkom gradu Manhajmu pet dana nakon smrtonosnog uboda policajca trgu ovog grada, a sada se pojavio i snimak koji je nastao u trenutku incidenta.

Čovek, opisan kao kandidat na lokalnim izborima za krajnje desničarsku stranku Alternativa za Nemačku (AfD), zadobio je povrede u napadu, izvestila je nemačka novinska agencija DPA.

Policija je potvrdila da se incident dogodio u utorak uveče, blizu mesta smrtonosnog napada od petka u kom su mete bili organizatori mitinga protiv radikalnog islama u kom je stadao 29-godišnji policajac.

Političar je, kako se navodi, prebačen u bolnicu na lečenje, ali nije zadobio povrede opasne po život.

Lokalno udruženje AfD saopštilo je da je njihov kandidat jurio za muškarcem koji je kidao predizborne plakate, a koji ga je potom isekao nožem.

U snimku se vidi napadač, koji deluje bezopasno na prvi pogled, kome je, po svemu sudeći, žrtva prišla sa ciljem da ga snimi i pita zašto uklanja plakate, ne nadajući se njegovoj nagloj reakciji i napadu hladnim oružjem koji se ne vidi jasno videu u kom je zabaležena borba dva muškarca.

 

 

Visoki političari AfD identifikovali su žrtvu napada kao Hajnriha Koha (62), kandidata koji je učestvovao na opštinskim izborima ovog vikenda u Manhajmu.

Policija u jugozapadnoj državi Baden-Virtemberg saopštila je da je uhapsila 25-godišnjeg osumnjičenog, koji je potom prebačen u psihijatrijsku bolnicu nakon što je pokazao jasne znake mentalne bolesti.

Naglasili su da nema konkretnih dokaza da je on znao da je žrtva političar AfD-a.

Najnoviji incident u Manhajmu usledio je nakon što je jedan avganistanski azilant priveden zbog sumnje da je više puta nožem ubo policajca koji je kasnije preminuo u bolnici. U napadu je ranjeno još pet osoba koje su se spremale za miting grupe koja se protivila radikalnom islamu.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam