Veroučitelju, optuženom za seksualno zlostavljanje učenica, preti do 135 godina robije

26.05.2024

14:51

0

Protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo "seksualno zlostavljanje žrtava mlađih od 12 godina"

Veroučitelju, optuženom za seksualno zlostavljanje učenica, preti do 135 godina robije
Copyright Profimedia

Nastavnik verske kulture i etike u turskom gradu Adani osumnjičen je da je seksualno zlostavljao šest učenica, od kojih je najstarija imala 12 godina. Protiv njega je podneta tužba kojom se traži kazna zatvora do 135 godina, piše portal Son dakika.

Nakon što su učenice petog razreda škole u ​​Adani, E. K. (12), E. B. (11), F. B. I. (11), F. N. K. (11), Z. E. (11) i B. K. (11) ispričale svojim porodicama da ih je veroučitelj Dž. Dž. seksualno zlostavljao u učionici dok su čitale molitve, četiri od šest porodica je otišlo u tužilaštvo i podnelo krivičnu prijavu. 

Dž. Dž, kako se navodi, 11. maja je uhapšen, a nakon što je istraga završena, protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo "seksualno zlostavljanje žrtava mlađih od 12 godina".

Tužilac višeg krivičnog suda u Adani tražio je da se za svaku devojčicu koju je napao osudi na 22 godine i 6 meseci zatvora - tako da bi osumnjičeni mogao da bude osuđen do ukupno 135 godina zatvora. 

Devojčice su u centru za maloletnike ispričale da im je nastavnik dodirivao intimne delove tela dok su čitale molitvu, da ih je grlio, a jedna od devojčica navela je da je nastavnik svojim telom udarao o njeno, nekada brzo, a nekada polako, a da nije znala zašto.

Optuženi nastavnik je rekao da je tokom časova učenice koji su se loše ponašale upozoravao nežnim dodirivanjem po ramenu i da nijednu učenicu nije posebno izdvajao i dirao. Tvrdeći da njegovi kontakti sa učenicama definitivno nisu bili u seksualne svrhe, Dž. Dž. je izjavio da ne zna zašto su one svedočile na ovaj način i da ne prihvata optužbe protiv njega.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike