Sirski priznao teško stanje na frontu: Najžešće borbe vode se u DNR

23.05.2024 | 23:33

Aleksandar Sirski je takođe priznao i da je situacija u okolini Kislovke i na Kupjanskom pravcu teška po ukrajinsku vojsku

Copyright Profimedia

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine general Aleksandar Sirski, saopštio je da se najžešće borbe na frontu trenutno vode na teritoriji Donjecke Narodne Republike.

"Najintenzivnije i najteže borbe se nastavljaju na Pokrovskom i Kurahovskom pravcu", napisao je Sirski na svojoj fejsbuk stranici.

On je naveo da se žestoke borbe vode u okolini Ivanovskog i na periferiji Časovog Jara, ali da je njihov intenzitet manji od borbi u DNR.

Ukrainian Presidential Press Office via AP

 

Sirski je takođe priznao i da je situacija u okolini Kislovke i na Kupjanskom pravcu teška po ukrajinsku vojsku, a naveo je i da ukrajinske snage izvode "defanzivne akcije" u Harkovskoj oblasti.

Podsećanja radi, Oružane snage RF su 10. maja pokrenule ofanzivna dejstva na severu Harkovske oblasti, a do sada je oslobođen veći broj manjih naselja i napravljen je prodor od 5 do 10 km u dubinu teritorije pod ukrajinskom kontrolom.

Kao odgovor na to, komanda ukrajinske vojske naredila je hitno prebacivanje dodatnih rezervi i to sa drugih delova fronta, na kojima je zbog toga ukrajinska linija odbrane oslabljena.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam