Rusi oborili američke rakete i ukrajinske dronove iznad Krima: Rafinerija prekinula rad

19.05.2024 | 12:38

Dronovi koji su napali rafineriju nafte nosili su naboje sa čeličnim kuglicama

Copyright Russian Defense Ministry Press Service via AP

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da su ruski PVO sistemi tokom protekle noći osujetili ukrajinske vazdužne napade i uništili devet američkih raketa ATACMS i 61 dron, od čega je 57 dronova uništeno iznad Kubana.

"Ruski PVO sistemi uništili su devet operativno-taktičkih raketa ATACMS i jednu bespilotnu letelicu iznad teritorije Republike Krim. Tri bespilotne letelice su uništene nad teritorijom Belgorodske oblasti, a 57 bespilotnih letelica je uništeno i presretnuto iznad teritorije Republike Krim", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, prenosi agencija Interfaks.

U međuvremenu, direktor bezbednosti grupe kompanija Slavjansk ECO, Eduard Trudnev saopštio je da je Rafinerija nafte u Slavjansku na Kubanu u Krasnodarskom kraju obustavila rad nakon napada dronom.

On je dodao da su dronovi koji su napali rafineriju nafte nosili naboje sa čeličnim kuglicama, prenosi TASS.

Pres-služba regionalne administracije saopštila je da nije zabeležen nijedan požar nakon napada dronom u krugu Rafinerije nafte Slavjansk.

Načelnik okruga Slavjansk Roman Sinjagovski saopštio je da, prema preliminarnim informacijama, nije bilo povređenih niti materijalne štete.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug