Kejt Midlton operisali doktori koji su lečili papu Franju! Tim lekara sa jedne od najboljih klinika na svetu zbog nje putovao u London

19.05.2024 | 07:30

Princ Vilijam je u petak podelio novosti o zdravstvenom stanju svoje supruge Kejt rekavši da joj ''dobro ide“.

Copyright Profimedia/Gemelli hospital

Operaciju abdomena kojoj je Kejt Midlton bila podvrgnuta u januaru ove godine, navodno je izveo tim italijanskih lekara koji su prethodno operisali papu Franju, pišu italijanski mediji.

Papa je podvrgnut laparotomiji u julu prošle godine, a ova operacija uključuje otvaranje abdomena.

Prema pisanju italijanskog portala ''Gente“, ovaj tim specijalista je iz rimske klinike ''Gemelli'' otišao u London kako bi operisao princezu od Velsa, a ova operacija je dovela do dijagostifikovanja kancera.

Profimedia
 


Kejt Midlton povukla se sa javnih dužnosti nakon što je 22. marta objavila da joj je dijagnostikovan oblik raka i da je započela tretman hemoterapijom.

Princ Vilijam je u petak podelio novosti o zdravstvenom stanju svoje supruge Kejt rekavši da joj ''dobro ide“.

Bolnica Gemelli jedna od najboljih na svetu

Bolnica Gemelli u Rimu potvrđuje se među najboljima u Italiji i svetu.

Na rang listi najboljih specijalizovanih bolnica koju objavljuje Newsweek, u saradnji sa Statista, fondacija Univerzitetske bolnice Agostino Gemelli Irccs, naime, zauzima sedmo mesto u svetu, a prvo u Italiji po ginekologiji, i osmi u svetu, a prvi u Italiji za gastroenterologiju. Drugi italijanski rekord je onaj iz pneumologije, prvi u Italiji i 49. u svetu.

Fondacija Policlinico Gemelli je prisutna u 11 od 12 rang-lista specijalnosti: kardiologija, kardiohirurgija, onkologija, endokrinologija, neurologija, ortopedija, pedijatrija i urologija, kao i ginekološko-akušerstvo (koja je prvi put uvrštena u ovu rang listu), gastroenterologija, pulmologija, koju je napravio američki časopis.

Veoma prestižan rezultat koji potvrđuje izvrsnost Rimske poliklinike i u međunarodnom kontekstu. Rangiranje je sastavljeno na osnovu globalnog istraživanja desetina hiljada zdravstvenih radnika, lekara i bolničkih administratora.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam