"Ljubazni lopov" harao po Nemačkoj: Pozvoni na vrata, zamoli za loptu sa terase pa onda pelješi

13.05.2024

08:21

0

Mediji prenose da je reč o lopovu poreklom iz BiH (48), koji je stari znanac nemačke policije

"Ljubazni lopov" harao po Nemačkoj: Pozvoni na vrata, zamoli za loptu sa terase pa onda pelješi
Ilustracija - Copyright Pixabay

Višestruki povratnik osuđen je na godinu dana i osam meseci zatvora zbog nekoliko desetina provalnih krađa u nemačkom gradu Tutlingenu.

Mediji prenose da je reč o lopovu poreklom iz BiH (48), koji je stari znanac nemačke policije.

Nekoliko puta bio u zatvoru

Ipak, ono što je neobično u čitavoj ovoj priči jeste da je ovaj prevarant imao neverovatno prijateljski stav prema ljudima koje je planirao da opljačka, a mediji njegov način nazivaju "inovativnim". Naime, imao je običaj da nasumično pozvoni na nečija vrata i krajnje ljubazno i prijateljski objasni stanaru da je lopta njegove ćerke pala na njihov balkon ili u njihovo dvorište i ako mogu da mu je vrate.

Dok bi stanar otišao da potraži loptu, lopov bi ušao u stan, pregledao novčanik i sve što je vredno, a zatim se, opet ljubazno, zahvalio na trudu. Naravno, žrtve bi tek kasnije shvatile da su pokradene.

Policija Tutlingena je dugo tragala za njim, iako je već nekoliko puta bio u zatvoru. Od žrtava bi uzimao sve što nađe: od 40 pa do 1.500 evra. Stvaran broj upada u stanove ne može se dokazati, ali na ovaj način je sigurno izveo više od 20 krađa.

Pored Tutlingena, on je bio aktivan i u drugim, okolnim mestima. O tome koliko je domišljat svedoči i to da, kada bi ga neko i prepoznao, tvrdio bi da u Tutlingenu ima dvojnika, čoveka koji neverovatno liči na njega te da su ga, verovatno, zamenili sa njim.

Sudija nije imala milosti

Tokom suđenja rekao da je 1993. godine iz ratne BiH došao u Nemačku, s braćom i sestrama, njih šestoro i da je sam morao da se brine o njima, jer su roditelji ostali u BiH.

Kako je i sam rekao, to je bilo previše za njega, pa se okrenuo drogi i alkoholu. Ubrzo nakon toga krenuo je u kriminalne vode.

Zanimljivo je da, recimo, januara, 2022. godine izašao iz zatvora, a već u feburaru je uhvaćen u novoj pljački.

Službenik koji je bio zadužen da ga prati na uslovnoj slobodi kaže da je znao da otputuje i u inostranstvo da se nikome ne javi.

Ipak, sudija nije imala milosti prema njemu niti njegovim opravdanjima i osudila ga je na novu zatvorsku kaznu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike