Haos u Jermeniji: Građani blokirali ulice, policija privela oko 50 demonstranata (VIDEO)

11.05.2024

20:09

0

Ranije je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je privedeno šest osoba iz Ečmijacina zbog sumnje da su posedovali i nosili oružje, ali su pušteni posle šest sati

Haos u Jermeniji: Građani blokirali ulice, policija privela oko 50 demonstranata (VIDEO)
Copyright Printscreen Tweet

Jermenska policija privela je danas u glavnom gradu Jerevanu 48 učesnika protesta protiv premijera Nikola Pašinjana, saopštila je policija.

Kako prenosi Armenpres, u Jerevanu su danas nastavljene akcije neposlušnosti pokreta "Tavuš za otadžbinu", a nezadovoljni građani blokirali su više ulica u prestonici tražeći ostavku Pašinjana.

U saopštenju se navodi da su demonstranti privedeni zato što nisu poštovali naređenja policijskih službenika. Akcije neposlušnosti organizovane su i u gradu Ečmijacinu, gde je Pašinjan trebalo da obiđe lokalnu školu.

 

 

Ranije je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je privedeno šest osoba iz Ečmijacina zbog sumnje da su posedovali i nosili oružje, ali su pušteni posle šest sati.

Demonstranti u Jermeniji od 20. aprila blokiraju autoputeve ka Gruziji i Iranu, zahtevajući da se zaustavi proces razgraničenja i prenosa pograničnih teritorija Azerbejdžanu, na osnovu sporazuma o razgraničenju sa tom državom.

 

 

Premijer Pašinjan izjavio je ranije da proces razgraničenja u regionu Tavuš predstavlja "kamen temeljac" za teritorijalni integritet Jermenije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike