Šah-mat nije bio konačan udarac: Rusija će proizvoditi bespilotne helikoptere

24.07.2021

13:24 >> 14:27

0

Autor: N. A.

Kompanija Kronštat gradi u Dubni prvi pogon za serijsku proizvodnju bespilotnih letelica u Rusiji

Šah-mat nije bio konačan udarac: Rusija će proizvoditi bespilotne helikoptere
Mi-35M, Foto: Profimedia

Ruska visokotehnološka kompanija „Kronštat“ pokrenuće proizvodnju bespilotnih letelica helikopterskog tipa, saopštio je generalni direktor kompanije Sergej Bogatikov na Međunarodnom avio-kosmičkom salonu „MAKS-2021“.

– Kupili smo naučno-proizvodno preduzeće “Strela”. Osim bespilotnih letelica avionskog tipa, počinjemo pripremu za proizvodnju bespilotnih helikoptera u našoj fabrici koja se gradi u Dubni. Reč je o dronovima velikih dimenzija – jedan tip će imati uzletnu masu od oko 600 kilograma, a drugi oko 1,5 tonu“, rekao je Bogatikov, prenosi Sputnjik.

Pročitajte još:

Kako je dodao, u proizvodnju bespilotnih letelica biće uključeni i odvojeni pogoni Mašinskog postrojenja u Dubni gde će se proizvoditi i punktovi za upravljanje bespilotnim letelicama sa zemlje.

Jedan od zadataka kompanije u vezi sa proizvodnjom novih bespilotnih letelica je objedinjavanje kontrolnih tabli za bespilotne letelice avionskog i helikopterskog tipa.

– To je važno za rešavanje taktičkih zadataka: bespilotna letelica avionskog tipa će izvršavati ulogu označivača mete i repetitora, dok će bespilotni helikopteri izvršavati svoje zadatke”, pojasnio je Bogatikov.

Pročitajte još:

Kompanija „Kronštat“ gradi u Dubni prvi pogon za serijsku proizvodnju bespilotnih letelica u Rusiji. Firma bi trebalo da počne sa radom u novembru ove godine. U toj fabrici će se montirati, između ostalih, i izviđačko-udarni dronovi „Orion“ koje kupuje Ministarstvo odbrane Rusije.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug