Kameron se ne slaže sa Makronom: Slanje NATO vojnika u Ukrajinu bi bila opasna eskalacija

03.05.2024

20:40

0

Marija Zaharova je rekla da je Kameron zaboravio da doda da nije potrebno slati vojnike NATO u Ukrajinu jer tamo od njih ništa ne bi ostalo, a za tako nešto još mogu da nakupe Ukrajince

Kameron se ne slaže sa Makronom: Slanje NATO vojnika u Ukrajinu bi bila opasna eskalacija
Dejvid Kameron - Copyright Profimedia

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron izjavio je da ne smatra ispravnom ideju francuskog predsednika Emanuela Makrona o mogućnosti slanja vojnika u Ukrajinu. Kako je rekao, to bi bila opasna eskalacija.

- Kameron je upozorio na ideju predsednika Francuske Emanuela Makrona da se razmotri mogućnost slanja vojnika NATO u Ukrajini radi učešća u borbama ako Vladimir Putin ostvari proboj, istakavši da bi to bila opasna eskalacija - navela je njegove reči TV "Skaj njuz".

Podsetimo, Makron je ranije u intervjuu za "Ekonomist" rekao da ne isključuje tu mogućnost ako ruske snage probiju front i ako to Ukrajina bude zahtevala. Makron tvrdi da su se mnoge države složile s pristupom Francuske po tom pitanju.

AP Photo/Ebrahim Noroozi
 

Usledio je odmah odgovor Moskve.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da je Kameron zaboravio da doda da nije potrebno slati vojnike NATO u Ukrajinu jer tamo od njih ništa ne bi ostalo, a za tako nešto još mogu da nakupe Ukrajince.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike