Strasti se na Haitiju i dalje nisu smirile: Vođa bande najavio nerede zbog ubistva predsednika

26.07.2021

21:51

0

Autor: A.S.

Žovanel Moiz ubijen je 7. jula, a od tada su građani konstantno na protestima

Strasti se na Haitiju i dalje nisu smirile: Vođa bande najavio nerede zbog ubistva predsednika
Copyright Tanjug/AP Photo / Joseph Odelyn)

Više od 1.000 demonstranata okupilo se danas oko jednog od najzloglasnijih vođa bandi na Haitiju koji je najavio da će organizovati proteste zbog ubistva predsednika Žovanela Moiza.

Tanjug/AP Photo/Matias Delacroix)

Prisutni, koji su uglavnom bila odeveni u belo, skandirali su ime Džimija Čerizija, bivšeg policajca koji sada vodi “G9”, takozvanu federaciju devet bandi koje su zvaničnici optužili za skok nasilja i otmica poslednjih meseci, prenosi AP.

Pročitajte još:

– Svi treba da sačekaju moju naredbu pre nego što odgovorimo na ubistvo Žovanela Moiza – poručio je Čerizije, čiji je nadimak “Roštilj“ i za kojeg policija tvrdi da stoji iza nekoliko nedavnih masakra čije su žrtve bili civili iz zajednica kojima upravljaju druge bande.

Tanjug/AP Photo/Matias Delacroix)

Čerizije je ranije najavio da će njegovi ljudi izaći na ulice u znak protesta zbog ubistva predsednika Moiza i zapretio da će siromašnu karipsku zemlju uvući dublje u haos.

Pročitajte još:

Žovanel Moiz ubijen je 7. jula, a njegova supruga je tada povređena i prebačena na lečenje u bolnicu u Majamiju na Floridi, a vlasti Haitija saopštile su da su atentat izveli strani, obučeni atentatori, 26 Kolumbijaca i dva Amerikanca poreklom sa Haitija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike