Sprečen atentat na Zelenskog! Uhapšen Poljak koji je planirao likvidaciju ukrajinskog predsednika?

18.04.2024 | 19:41

Poljsko nacionalno tužilaštvo je u saopštenju navelo da je muškarac, identifikovan samo kao Pavel K., optužen da je bio spreman da likvidira Zelenskog

Copyright Profimedia/Ukrainian Presidency / Handout / Anadolu

Čovek iz Poljske uhapšen je pod optužbom da je navodno bio spreman da pomogne u planiranju ubistva ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, tvrde poljski tužioci, preneo je Asošiejted pres.

Poljsko nacionalno tužilaštvo je u saopštenju navelo da je muškarac, identifikovan samo kao Pavel K., optužen da je bio spreman da izvesnim agentima prenese informacije o bezbednosti aerodroma i da je uhapšen juče u Poljskoj.

Taj čovek je tražio kontakt koji su direktno uključeni u rat u Ukrajini i očekivalo se da će im preneti detaljne informacije o aerodromu Žešov-Jasionka na jugoistoku Poljske, u blizini granice sa Ukrajinom, koji je kapija za međunarodne vojne i humanitarne isporuke Ukrajine. Aerodrom je pod kontrolom američkih trupa.

Ukoliko bude proglašen krivim, mogao bi da dobije do osam godina zatvora, navodi se u saopštenju.

Tužioci su rekli da je hapšenje rezultat bliske saradnje sa tužiocima i bezbednosnim službama Ukrajine, koje su pružile ključne dokaze. Članica EU Poljska čvrsto podržava susednu Ukrajinu i Zelenskog u odbrani od ruske agresije više od dve godine.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam