Talibani kažu da su oborili avganistanski helikopter: Sa druge strane tvrde suprotno

27.07.2021

08:35

0

Avganistanci tvrde da je letelica hitno sletela zbog tehničkih problema

Talibani kažu da su oborili avganistanski helikopter: Sa druge strane tvrde suprotno
Copyright Profimedia

Talibani tvrde da su oborili helikopter avganistanskih Oružanih snaga u provinciji Helmand.

– Članovi pokreta oborili su vojni helikopter neprijatelja u blizini centra rejona Nad-e Ali u provinciji Helmand. Takođe je zauzet centar Nad-e Ali i zarobljen je načelnik policije – napisao je predstavnik talibana Zabiula Mudžahed na svom Tviter nalogu.

Pročitajte još

Talibani, takođe, tvrde da su tokom napada ubijeni i ranjeni mnogi Avganistanci, kao i da je zaplenjeno oružje i municija, prenosi Sputnjik.

Međutim, prema medijskim izveštajima, helikopter Oružanih snaga Avganistana hitno je sleteo u Helmand. Kako prenosi lokalna agencija Pažvak, pozivajući se na avganistansku vojsku, helikopter je tokom operacije protiv militanata verovatno prinudno sleteo iz tehničkih razloga.

Prema rečima vojske, niko nije povređen tokom incidenta, evakuisani su oni koji su se nalazili u helikopteru, a letelica je uništena.

U Avganistanu je u toku sukob između vladinih snaga i talibana koji su zauzeli značajne teritorije u ruralnim oblastima i pokrenuli ofanzivu na velike gradove.
Nestabilnost u Avganistanu raste usred obećanja američke administracije da će do 11. septembra završiti sa povlačenjem trupa iz zemlje.

Pročitajte još

Vašington i predstavnici talibana potpisali su 2020. godine u Dohi prvi mirovni sporazum za više od 18 godina rata. Sporazumom se predviđa povlačenje stranih trupa iz Avganistana za 14 meseci i početak međuavganistanskog dijaloga posle razmene zarobljenika.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike