Spasilačke ekipe treba da podignu iz vode prvi deo srušenog mosta u Baltimoru

30.03.2024

23:46

0

Most sa čeličnim rešetkama srušio se u utorak rano ujutru

Spasilačke ekipe treba da podignu iz vode prvi deo srušenog mosta u Baltimoru
Copyright WJLA via AP

Spasilačke ekipe treba  da podignu iz vode prvi deo srušenog mosta, rekli su zvaničnici SAD i savezne države Merilend, što je prvi korak u naporima da se ponovo otvori blokirana luka.

Most sa čeličnim rešetkama srušio se u utorak rano ujutru, kada je poginulo šest radnika koji su radili na putu, kada je masivni kontejnerski brod ostao bez struje i udario u potporni stub, pri čemu se veći deo mosta srušio u reku Patapsko, blokirajući brodski kanal u luci Baltimor, preneo je Rojters.

WJLA via AP
 

Guverner Merilenda Ves Mur rekao je na konferenciji za novinare da će deo čelične nadgradnje mosta severno od mesta nesreće biti isečen na komade koji će moći da se podignu kranom na baržu i odvezu do obližnjeg Trejdpoint Atlantika u Sperouz Pointu.

"Ovo će nam na kraju omogućiti da otvorimo privremeno ograničeni kanal koji će nam pomoći da ubacimo više plovila u vodu oko mesta urušavanja", rekao je Mur.

On je odbio da precizira vremenski okvir za obavljanje tog dela posla.

"Neće potrajati satima. Neće potrajati danima, ali kada završimo ovu fazu, možemo ubaciti više tegljača i više barži i više čamaca u (ovo) područje kako bismo ubrzali rekonstrukciju", istakao je

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike