Ukrajina upirala prstom pre vremena! Za napad u Moskvi bez ikakvog pokrića optižili Rusiju lično

22.03.2024

23:18

0

Dok su ostale nacile izjavile saučešće "ruskom narodu", Podoljak je aludirao na to da je sama Moskva bila inicijator napada, sa ciljem da opravda svoja dalja dejstvovanja u Ukrajini

Ukrajina upirala prstom pre vremena! Za napad u Moskvi bez ikakvog pokrića optižili Rusiju lično
Mihail Podoljak - Copyright AP Photo/Efrem Lukatsky

Šef kabineta ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak izjavio je večeras da Ukrajina nema nikakve veze sadogađajima u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u oblasti Krasnogorsk u Moskvii.

- Da razjasnimo: Ukrajina nema apsolutno nikakve veze sa ovim događajima. Prvo, zato što imamo punopravan, sveobuhvatan, ogroman rat sa ruskom regularnom vojskom, sa Rusijom kao državom. I sve će biti odlučeno na bojnom polju -  rekao je Podoljak u video poruci na Telegram kanalu. Kao drugo, dodao je on, Ukrajina nikada nije koristila terorističke metode ratovanja, kako je rekao, „za razliku od Ruske Federacije”.

Dok su ostale nacile izjavile saučešće "ruskom narodu", Podoljak je aludirao na to da je sama Moskva bila inicijator napada, sa ciljem da opravda svoja dalja dejstvovanja u Ukrajini.

Međutim, u međuvremenu se oglasila Islamska država koja je saopštila na svom Telegram kanalu da je odgovorna za teroristički napad koji se dogodio u Moskvi.

Ruski mediji tvrde da su u pitanju traženi ljudi poreklom iz Ingušetije.

Očevici su posvedočili da su napadači na koncertnu dvoranu "Krokus" u Moskvi izgledali kao da su poreklom "iz Azije i sa Kavkaza" i da su komunicirali na "stranom jeziku, a ne na ruskom”, javlja beloruska televizija NEXTA pozivajući se na ruske lokalne medije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike