Nisu pirati, nego? Izrael "našao krivca" za napad na tanker

31.07.2021

06:17

0

Autor: A. B.

Brod na kome u trenutku napada nije bilo tereta, nastavio je plovidbu i uputio se na bezbednu lokaciju sa američkom pomorskom pratnjom

Nisu pirati, nego? Izrael "našao krivca" za napad na tanker
Copyright Printscreen/Twitter

Izrael je danas optužio Iran da stoji iza napada na naftni tanker u kojem su ubijena dva člana posade, britanski i rumunski državljani, kod obala Omana.

Brod “Merser Strit”, kojim upravlja “Zodijak maritim” u vlasništvu izraelskog milijardera Ejala Ofera, plovio je pod zastavom Liberije kada je u četvrtak napadnut kod obala Omana, a kompanija je saopštila da se još uvek utvrđuju sve okolnosti, dok je izraelski ministar spoljnih poslova Jair Lapid u petak za ovaj incident okrivio “iranski terorizam”.

“Iran nije samo izraelski problem, svet ne sme o tome da ćuti”, poručio je Lapid u saopštenju.

U eksploziji bespilotne letelice, na tankeru su stradale dve osobe iz Velike Britanije i Rumunije, a kompanija “Zodijak maritim” je potvrdila da su dva člana posade poginula u incidentu i da nije pričinjena druga šteta.

Takođe je navedeno da je brod, na kome u trenutku napada nije bilo tereta, nastavio plovidbu i da se uputio na bezbednu lokaciju sa američkom pomorskom pratnjom.

Pročitajte još:

Stejt department je saopštio da je duboko zabrinut zbog izveštaja i da pažljivo prati situaciju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike