Grci spremili najstrožu meru dosad: Manje plate i suspenzije za antivaksere

03.08.2021 | 21:30 >> 07:12

Autor: A. B.

Zaposlenima na određeno vreme biće suspendovani ugovori

Copyright B.P./ATAImages

Prosvetni radnici u Grčkoj koji se protive vakcinaciji, odbijaju da se vakcinišu ili samotestiraju biće suočeni sa smanjenjem plata ili suspenzijom, navodi se u odluci tamošnjih ministara koja treba da bude usvojena, piše “Katimerini”, a prenosi Radio-televizija Srbije.

Kućni testovi podeljeni su nastavnicima i učenicima od 16 do 18 godina, pošto su vlasti u ponedeljak ponovo otvorile srednje škole za učenike poslednja tri razreda.

Prosvetni radnici koji odbiju da se vakcinišu ili redovno podvrgavaju testiranju na kovid 19 pre nego što uđu u razred suočiće se sa smanjenjem plata i drugim disciplinskim merama, u skladu sa zajedničkom ministarskom odlukom koja je trenutno u pripremi, piše list.

Prema izvorima “Katimerinija”, novi propisi koje je Ministarstvo obrazovanja donelo kako bi se osigurala sigurna akademska godina od septembra u školama i na univerzitetima odnose se na sve prosvetne radnike, stalno zaposlene i zaposlene po ugovoru.

Copyright Profimedia

Osim smanjenja plata, stalno zaposlenom osoblju takođe preti suspenzija sa dužnosti bez plate, do vakcinacije, dok će zaposlenima na određeno vreme biti suspendovani ugovori.

Pročitajte još:

I jedni i drugi suočiće se sa gubitkom kredita prema sistemu bodovanja u državnoj službi, što će uticati na njihove izglede za napredovanje ili zapošljavanje.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam