Predomislio se posle kritika: Obama otkazao veliku proslavu rođendana

04.08.2021

11:16

0

Hteo je da zove 500 zvanica, ali je odustao i odlučio se za znatno manji broj ljudi

Predomislio se posle kritika: Obama otkazao veliku proslavu rođendana
Copyright Barak Obama; Profimedia

Bivši američki predsednik Barak Obama otkazao je proslavu svog 60. rođendana nakon što je naišao na kritike javnosti zbog plana da na nju pozove 500 ljudi. Američki i svetski mediji, kao i korisnici društvenih mreža, obrušili su se na njega nakon ovog otkrića, ali se u saopštenju to ne navodi kao razlog za odluku da na žurci prisustvuje manji broj ljudi.

Hana Hankins, Obamina portparolka, najavila je otkazivanje žurke u sredu ujutro, preneo je “Njujork tajms”.

Pročitajte još

– Zbog širenja delta varijante u poslednjih nedelju dana predsednik i gospođa Obama odlučili su da značajno smanje broj ljudi, tako da će proslavi prisustvovati samo porodica i bliski prijatelji – poručila je Hankins.

Obama je planirao ogromnu proslavu na otvorenom sa skoro 500 zvanica, dok su izvori bliski njemu otkrili da će biti preduzete određene mere predustrožnosti.

Profimedia

Pisalo se da je od gostiju traženo da se vakcinišu, da donesu negativan test na koronavirus i da će na zabavi biti osoba koja će imati zaduženje da vodi računa o tome da se epidemiološka pravila poštuju.

Pročitajte još

Neki su već odlučili da ne odu na žurku jer su zabrinuti zbog epidemiološke situacije, a među njima je i predsednik Džozef Bajden, koji je istakao da neće biti na zabavi, ali kao razlog nije naveo koronu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike