Oštar raketni napad kao odgovor Libanu: Izrael bombardovao "najsnažniju tačku" komšija (VIDEO)

05.08.2021

09:54 >> 10:08

0

Autor: P. Š.

Izraelski ratni avioni izveli su dva napada u predgrađu libanskog grada Mahmudija, oko 12 kilometara od izraelske granice

Oštar raketni napad kao odgovor Libanu: Izrael bombardovao "najsnažniju tačku" komšija (VIDEO)
Profimedia

Izraelska vojska potvrdila je danas da su njeni avioni pogodili mesta za lansiranje raketa u Libanu, kao odgovor na projektile upućene sa libanske teritorije na Izrael.

– U odgovoru na raketnu vatru, borbeni avioni pogodili su lokacije za lansiranje i infrastrukturu koja se koristi za terorizam u Libanu sa kojih su rakete lansirane, kao i dodatne mete u oblasti koja je ranije korišćena za lansiranje projektila – saopštila je izraelska vojska.

Pročitajte još:

Televizija Al Manar, libanskog šiitskog pokreta Hezbolah, saopštila je da su izraelski ratni avioni izveli dva napada u predgrađu libanskog grada Mahmudija, oko 12 kilometara od izraelske granice.

Tri rakete ispaljene su u sredu iz Libana na izraelsku teritoriju i izraelska vojska je uzvratila artiljerijskom vatrom, ali nema informacija o šteti ili eventualnim žrtvama.

Pročitajte još:

Nije bilo ni preuzimanja odgovornosti za ovaj raketni udar na Izrael, a navodi se da je on izvršen s područja južnog Libana, gde deluje Hezbolah.

Granica dveju država je uglavnom mirna, otkako je Izrael 2006. godine vodio rat protiv Hezbolaha, ali manje palestinske frakcije u Libanu u prošlosti su sporadično vršile napade, uključujući i lansiranje dveju raketa prema Izraelu u julu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam