Papa Franja pozvao na oslobađanje talaca na Haitiju

21.01.2024

23:30

0

On je istakao da se moli za njihovo oslobađanje i za društvenu slogu u zemlji, kao i da poziva sve da se okonča nasilje koje nanosi veliku patnju stanovništvu

Papa Franja pozvao na oslobađanje talaca na Haitiju
Papa Franja - Copyright AP Photo/Gregorio Borgia

Papa Franja pozvao je danas na oslobađanje talaca, uključujući šest časnih sestara, kidnapovanih u petak u autobusu na Haitiju i rekao da se moli za društvenu slogu u zemlji.

- Sa žalošću sam saznao za otmicu grupe ljudi, uključujući šest sestara, na Haitiju - rekao je papa Franja posle nedeljne molitve Angelus.

On je istakao da se moli za njihovo oslobađanje i za društvenu slogu u zemlji, kao i da poziva sve da se okonča nasilje koje nanosi veliku patnju stanovništvu, preneo je Rojters.

Nasilje na Haitiju prisutno je već mesecima i bande koje se bore za vlast nastoje da izvrše pritisak na privremenog premijera Arijela Anrija, uoči isteka političkog sporazuma na osnovu kojeg je on na vlasti do 7. februara.

Anri se suočava sa više grupa koje žele da ga uklone sa položaja, uključujući Gija Filipa, bivšeg pobunjenika i osuđenog zločinca u SAD i Moiza Žan-Šarla, lidera stranke Dete Desalina.

Za sada nije određen datum kada će biti održani predsednički izbori na Haitiju.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike