Saslušana Berluskonijeva partnerka: Afera kolumbijski testament

25.12.2023

12:06

0

Tužioci su želeli da pitaju Fašinu da li se seća gde je Berluskoni bio 21. septembra 2021.

Saslušana Berluskonijeva partnerka: Afera kolumbijski testament
Marta Fašina i Silvio Berluskoni - Copyright AP Photo/Antonio Calanni

Milanski tužilac Marčelo Viola ispitao je poslanicu Martu Fašinu (33), poslednju partnerku bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, koji je preminuo u junu, a saslušana je u okviru istrage o navodnom kolumbijskom testamentu.

Istraga se, prema onome što piše "Korijere dela Sera", tiče Marka di Nuncija (55), preduzetnika iz Torina koji je poslovao u Kolumbiji, bivšeg tvorca tajne liste za"bunga-bunga" zabave, protiv koga je pokrenuta istraga zbog objavljivanja navodnog testamenta 29. septembra ove godine. 

Di Nuncio više nije pod istragom samo zbog falsifikovanja testamenta i pokušaja prevare, već i pokušaja iznude od Berluskonijeve dece.

AP Photo/Antonio Calanni, File
Silvio Berluskoni je preminuo u junu 2023.

On je 6. novembra, kada je već bio pod istragom, bezuspešno tražio od Građanskog suda zaplenu dela imovine od Berluskonijevih naslednika i suprotstavio se italijanskoj ambasadi koja je potvrdila da Berluskoni nikada nije ušao u Kolumbiju, a kamoli 21. septembra 2021, kada je navodno u Kartageni izrazio svoju volju kod notara.

Tužioci su želeli da pitaju Fašinu da li se seća gde je Berluskoni bio 21. septembra 2021. i da li je, prema njenim saznanjima, ikada bio u Kolumbiji. 

Fascina je isključila tu mogućnost i kopijama dnevnika dokumentovala gde se nalazio tog dana.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike