Papa Franja pozvao službenike da se bore protiv korupcije: Izbalansirati transparentnost i diskreciju

11.12.2023

23:45

0

On je naglasio da je revizorska kancelarija nezavisna, jer hijerarhijski ne zavisi od drugih entiteta

Papa Franja pozvao službenike da se bore protiv korupcije: Izbalansirati transparentnost i diskreciju
Copyright Profimedia

Papa Franja je pozvao službenike Vatikanske kancelarije glavnog revizora da se bore protiv „podmuklosti korupcije“ u Svetoj stolici i državi Vatikan, i istakao važnost eliminacije korupcije u Vatikanu.

Papa je na sastanku sa predstavnicima tog antikorupcijskog tela naglasio potrebu da se balansira „apsolutna transparentnost u svakoj akciji“ sa „milosrdnom diskrecijom“, jer, kako je rekao, skandali više služe za popunjavanje stranica novina nego za suštinsko ispravljanje ponašanja.

- Pozivam vas da pomognete onima koji su odgovorni za upravljanje imovinom Svete stolice da stvore zaštitne mere koje mogu sprečiti da se materijalizuje podmuklost korupcije - dodao je papa.

On je naglasio da je revizorska kancelarija nezavisna, jer hijerarhijski ne zavisi od drugih entiteta, kao i da se temelji na međunarodnim principima i profesionalizmu, prenosi Vatikan njuz.

Kancelariju glavnog revizora je osnovao papa Franja pre devet godina, kao antikorupcijski organ zadužen za finansijsku reviziju unutar države Vatikan.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike