Oluja Debi udarila na Veliku Britaniju! Otkazano preko 50 letova, vozovi kasne, na snazi više od 100 upozorenja (FOTO/VIDEO)

13.11.2023

22:45

0

Autor: M. Vu.

Britiš ervejz je danas otkazao 50 letova s londonskog Hitroua zbog snažnog vetra koji je pogodio delove severne Irske, severozapadnog Velsa i severne Engleske

Oluja Debi udarila na Veliku Britaniju! Otkazano preko 50 letova, vozovi kasne, na snazi više od 100 upozorenja (FOTO/VIDEO)
Oluja Debi izazvla velike poplave u Britaniji - Copyright Tanjug/Gareth Fuller/PA via AP

Putni haos zahvatio je Veliku Britaniju nakon dolaska oluje Debi, koja je uzrokovala otkazivanje letova, kašnjenje vozova i poplave širom zemlje.

Britiš ervejz je danas otkazao 50 letova s londonskog Hitroua zbog snažnog vetra koji je pogodio delove severne Irske, severozapadnog Velsa i severne Engleske brzinom od 77 milja na sat. Ovaj vetar je prouzrokovao i otkazivanje vozova širom zemlje, jer je oborio drveće na nekoliko lokacija, oštetivši nadzemne vodove.

Železničke mreže u Škotskoj su takođe zaustavljene zbog poplava, dodatno doprinoseći putničkom neredu.

Više od 100 upozorenja o poplavama je trenutno na snazi u Engleskoj, a očekuje se da će se poplave pojaviti u područjima u Jorkširu, Midlendsu, Norfolku, Saseksu i na jugoistoku, jer je oluja Debi izazvala obilne pljuskove.

Met Office je izdao žuto upozorenje na vremenske prilike za vetar, koje je aktivno od 10 do 16 časova, za delove severozapada koji pokrivaju priobalne oblasti severno od Liverpula do Vajthejvena, sa potencijalom da leteće krhotine predstavljaju opasnost po život.

 

 

Takođe je izdato žuto vremensko upozorenje za oluje sa grmljavinom, koje je na snazi između 5 i 12 sati sutra širom juga Engleske, od Londona do Kornvola.

U Gvinedu su zabeleženi udari od 77 m/h, 74 mph u Kilovenu u Severnoj Irskoj i 68 m/h na ostrvu Man dok se sistem niskog pritiska kretao preko Irskog mora.

 

 

Ljudima je rečeno da očekuju leteće krhotine, crepove sa krovova, zatvaranje puteva i mostova, oštećenje javnog prevoza, moguće nestanke struje i opasne uslove na moru.

 

 

Onima koji žive u blizini mora rečeno je da se drže dalje od obale, jer su jutros viđeni ogromni talasi kako udaraju po obalu Blekpula.

Žena je prebačena u bolnicu nakon što je pogođena letećim krhotinama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike