Kanada sprema specijalni program: Dvadeset hiljada Avganistanaca naseliće ovu državu!

15.08.2021

06:00

0

Autor: A.S.

Kanada planira i da pokrene program koji se fokusira na dobrodošlicu posebno ranjivim grupama

Kanada sprema specijalni program: Dvadeset hiljada Avganistanaca naseliće ovu državu!
Copyright Tanjug/AP Photo/Mohammad Asif Khan

Kanada je saopštila da će primiti više od 20.000 Avganistanaca koji su u opasnosti i primorani su da beže pod naletom talibana.

Imigracioni ministar Kanade Marko Mendisino potvrdio je ovu informaciju, a visoki kanadski političari u julu su rekli da će brojni Avganistanci koji su sarađivali sa kanadskom vladom moći da se nasele u toj severnoameričkoj državi, preneo je list “Hil”.

Pročitajte još:

– Vlada Kanade je veoma zabrinuta zbog pogoršanja stanja u Avganistanu, kao i zbog rizika koji se stvara za mnoge Avganistance – saopštila je kanadska vlada.

Dodaje se da je kanadski specijalni imigracioni program već doveo brojne Avganistance u Kanadu, čiji timovi neprestano rade širom planete da dovedu što više ljudi na bezbedno.

Kanada planira i da pokrene specijalan program koji se fokusira na dobrodošlicu “posebno ranjivim grupama”, uključujući “ženama liderima, aktivistima za ljudska prava, novinarima, progonjenim verskim manjinama, pripadnicima LGBT populacije”, prenosi Sputnjik.

Pročitajte još:

Vlada dodaje da aplikanti moraju da prođu proces prijema kako bi se odredilo u koji deo Kanade mogu da idu.

Ministar odbrane Kanade Hardžit Sadžan rekao je da su neki kanadski vojnici već bili u Avganistanu i pomagali u procesu prebacivanja Avganistanaca u Kanadu, preneo je Tanjug.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike