Potpuni haos na aerodromima zbog oluje Kiran: Avione zanosio vetar, morali da odustanu od sletanja, pojavili se dramatični snimci! (VIDEO)

03.11.2023

11:08

0

Tri aviona su snimljena kako se muče zbog nevremena

Potpuni haos na aerodromima zbog oluje Kiran: Avione zanosio vetar, morali da odustanu od sletanja, pojavili se dramatični snimci! (VIDEO)
Rajan er - Copyright Printscreen Twitter/airlinerslive

Oluja Kiran, koja je hara Europom, usmrtila je najmanje sedam ljudi i uzrokovala potpuni kolaps u saobraćaju.

Nevreme je dovelo do zatvaranja nekoliko aerodroma i brojnih odlaganja letova.

Na društvenim mrežama pojavilo se nekoliko snimaka na kojima se vidi koliki problem je nekoliko aviona imalo da sleti zbog jakog vetra, a među njima je bila i letelica Rajanera.

 

 

Avion irske kompanije odsutao je od sletanja u Mančesteru nakon što su jaki vetrovi počeli da ga zanose, zbog čega je pilot odlučio da odloži sletanje i preusmeri se na sigurnu rutu.

Isto se desilo i sa putničkim avionom Izidžeta, koji je dotakao tlo, pa ponovo uzleteo.

 

 

I mali avion Deš 8, sa dva člana posade, imao je problema sa vetrom, ali je uspeo da se prizemlji nakon što je u nekoliko navrata delovalo da će se prevrnuti.

 

 

Sa druge strane, mali sportski avion Sajrus SR-20 koji je poleteo iz Zagreba u četvrtak oko 14 sati za Salcburg srušio se oko 15.45 u šumu na neprohodnom terenu na Pasegenu u Austriji.

Tom prilikom stradale su četiri osobe, a pretopstavlja se da je do pada doveo jak vetar u kombinaciji sa oblačnim vremenom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike