Majci dojadilo da sinovi žive na njen račun: Tužila ih sudu jer imaju po 40 godina i neće da se isele, a ne daju ni dinara za kuću!

27.10.2023

12:16

0

Autor: L. Đ. T.

U Italiji, znatan broj mladih ostaje da živi sa svojim roditeljima i nakon što napune 18 godina

Majci dojadilo da sinovi žive na njen račun: Tužila ih sudu jer imaju po 40 godina i neće da se isele, a ne daju ni dinara za kuću!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Jednoj 75-godišnjoj majci i penzionerki iz grada Pavije na severu Italije dojadilo je da njeni odrasli sinovi, stari 42 i 40 godina, još uvek žive sa njom u kući, pa je pokušala da ih ubedi da pronađu novi dom s obzirom na to da su zaposleni.

Međutim, njeni napori nisu urodili plodom, zbog čega je odlučila da ih tuži, a sud je doneo presudu u njenu korist.

Sinovima se izgleda osladilo da žive u "mama hotelu", pa je nesrećna majka odlučila da podnese tužbu da se isele, jer "vredni" sinovi nisu hteli da plaćaju račune, niti da obavljaju kućne poslove.

U Italiji, znatan broj mladih ostaje da živi sa svojim roditeljima i nakon što napune 18 godina. Većina su muškarci, te su dobili nadimke kao "mamoni," "mamini dečaci," ili "bamboćioni," što se prevodi kao "velike bebe".

Prema istraživanju evropske statističke službe Eurostat iz prošle godine, prosečna starost kada mladi napuštaju roditeljski dom u Italiji iznosi 30 godina. Čak 66 posto Italijana u dobi od 18 do 34 godine živi sa svojim roditeljima, što je znatno iznad proseka EU koji iznosi 50 posto.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike