Policija upala u stan teroriste: Ubica iz Brisela je poznat po ovom šokantnom detalju!

17.10.2023

08:16

0

Abdelsalem Lasud je i dalje u bekstvu

Policija upala u stan teroriste: Ubica iz Brisela je poznat po ovom šokantnom detalju!
Copyright Printscreen/X/Martina Turina

Opsadno stanje u glavnom gradu Belgije, gde je Tunižanin Abdelsalem Lasud ubio dvoje i ranio još nekoliko ljudi. U Briselu su stradali državljani Švedske, a terorista je i dalje u bekstvu.

 

 

Lasud je živeo u distriktu Šarbek, boravio je ilegalno u Belgiji i bio je poznat policiji zbog sumnjivih akcija - trgovine ljudima. Pretražen je i stan u kojem je osumnjičeni živeo, ali tamo nije pronađen niko.

Nivo pretnje je povećan na 4 u Briselu, nivo 3 važi u ostatku zemlje. Nivo 4 znači da je pretnja "veoma ozbiljna i neminovna".

Osumnjičeni za sinoćnji napad u Briselu, u kojem su ubijene dve, a ranjena jedna osoba, ranije je bio optužen za terorizam u Tunisu, preneli su danas belgijski mediji.

Na videu koji je snimio lokalni stanovnik vidi se kako napadač, obučen u fluorescentnu narandžastu jaknu, sa belom kacigom na glavi, drži vatreno oružje, prenosi dnevnik Brisel Tajms.

Nakon što je sišao sa skutera kojim se dovezao, napadač je u utorak oko 19.15 ispalio više hitaca na ulici pre nego što je ušao u obližnju zgradu jureći za ljudima koji su počeli da beže.

Fudbalska utakmica belgijske i švedske fudbalske reprezentacije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine prekinuta je, a navijačima je preporučeno da ostanu na tribinama i da ne napuštaju stadion.

Ubijeni su navijači švedske nacionalnosti, a ranjen je lokalni taksista koji je nakon ukazane lekarske pomoći u bolnici, u stabilnom stanju, navodi briselski dnevnik.

Napadač je u bekstvu, bezbednosne službe navode da poseduju video-snimak na kojem osumnjičeni tvrdi da je član Islamske države i da je ubio osobe švedske nacionalnosti kako bi se osvetio u ime muslimana, ali lokalne vlasti dodaju da autentičnost snimka tek treba da bude potvrđena.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike