Izrael zapretio Hezbolahu: Ako nas testirate, reakcija će biti smrtonosna

16.10.2023

11:45

0

"Sjedinjene Američke Države nam daju punu podršku", izjavio je izraelski zvaničnik

Izrael zapretio Hezbolahu: Ako nas testirate, reakcija će biti smrtonosna
Granata izraelske artiljerije eksplodira iznad kuće u selu na granici Libana sa Izraelom - Copyright AP Photo/Hussein Malla

Portparol izraelske vojske, kontraadmiral Danijel Hagari, poručio je će se libanska ekstremistička grupa Hezbolah suočiti sa smrtonosnim odgovorom, ako nastavi sa prekograničnim napadima na Izrael.

- Hezbolah koji je pod kontrolom Irana i dobija pomoć od zvaničnog Teherana, u nedelju je izveo brojne napade kako bi pokušao da skrene naše operativne napore (daleko od Pojasa Gaze), istovremeno ugrožavajući državu Liban i njene građane - rekao je Hagari na konferenciji za novinare.

AP Photo/Hussein Malla
Liban je napao nekoliko izraelskih vojnih punktova na granici

On je potvrdio da je izraelska vojska pojačala svoje prisustvo na severnoj granici i agresivno odgovara na bilo koju neprijateljsku aktivnost.

- Ako se Hezbolah usudi da nas testira, reakcija će biti smrtonosna. Sjedinjene Američke Države nam daju punu podršku - izjavio je Hagari.

Kazao je da je cilj evakuacije stanovništva iz izraelskih pograničnih naselja, udaljenih do dva kilometra od Libana, "sprečavanje nanošenja štete civilima".

Nacionalna uprava izraelskog ministarstva za vanredne situacije (NEMA) saopštila je danas da će stanovnici 28 pograničnih naselja biti smešteni u pansione koje finansira država, ali tek nakon što taj plan odobri ministar odbrane Joav Galan.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike