Ratni reporteri pali na kolena i plaču zbog stravičnih prizora iz Gaze: "Mrtvima je uskraćeno dostojanstvo!" (VIDEO)

13.10.2023

19:47

0

Autor: M. Vu.

U videu, u kojem su se obojica slomila, otkrili su da su među povređenima i poginulima njihovi rođaci, prijatelji i komšije

Ratni reporteri pali na kolena i plaču zbog stravičnih prizora iz Gaze: "Mrtvima je uskraćeno dostojanstvo!" (VIDEO)
reporteri BBC-a očajni pred tužnim scenama u Gazi - Copyright Printskrin/Tviter/@updayUK

Arapski reporter BBC-ja Adnan Elburš i njegov kamerman bili su svedoci užasnih scena u bolnici Al Šifa u Gazi. Oni su doneli šokantne snimke iz bolnice u kojoj su smeštene stotine žrtava izraelskih napada.

U videu, u kojoj su se obojica slomila, otkrili su da su među povređenima i poginulima njihovi rođaci, prijatelji i komšije.

„Među mrtvima i ranjenima, moj snimatelj Mahmud je video svog prijatelja Malika. Malik je uspeo da preživi, ali njegova porodica nije“, rekao je Elburš.

 


„Ovo je moja lokalna bolnica. Unutra su moji prijatelji, moje komšije. Ovo je moja zajednica. Danas je bio jedan od najtežih dana u mojoj karijeri. Video sam stvari koje nikada neću moći da zaboravim“, reko je ratni reporter koi nije mogao da zadrži suze. Bolnici ponestaje prostora zbog prevelikog broja žrtava", rekao je Elburš, dodajući da je "mrtvima uskraćeno dostojanstvo, a povređenima ostaju u bolovima".

 

 

Na snimku se vidi devojčica oblivena krvlju kako jeca.

"Dom ove devojčice je uništen. Njena porodica je ubijena i potrebna joj je pomoć. Moja ćerka je istih godina. Želim da je zagrlim", rekao je on.

Šokantni video prikazuje i žene kako plaču pored tela članova svojih porodica.

 

 

"Hodnici bolnice su puni leševa, u mrtvačnici više nema mesta. Tela moraju da se polože na zemlju ispred ulaza u bolnicu. Ovo se dešava u mom gradu. Osećam se bespomoćno", rekao je reporter koji je pao na kolena i počeo da plače.

Prema podacima palestinskog ministarstva zdravlja, do sada je u Gazi više od 1.500 ljudi ubijeno, a više od 6.000 ranjeno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike