Iran predlaže hitan sastanak islamskih zemalja o Palestini

09.10.2023

20:46

0

Amirabdolahjan je danas telefonom razgovarao sa omanskim kolegom Saidom Badrom bin Hamadom al Busaidijem o situaciji u regionu

Iran predlaže hitan sastanak islamskih zemalja o Palestini
Copyright Profimedia/Pixabay

Ministar spoljnih poslova Irana Hosein Amirabdolahjan predložio je da ministri spoljnih poslova islamskih zemalja održe hitan sastanak o tekućem sukobu između Palestinaca i izraelskog režima.

Amirabdolahjan je danas telefonom razgovarao sa omanskim kolegom Saidom Badrom bin Hamadom al Busaidijem o situaciji u regionu, uključujući palestinsko-izraelski sukob, prenosi agencija IRNA.

- Cionistički režim poslednjih meseci pojačao je nasilje nad Palestincima, od ubijanja žena i dece do zatvaranja ljudi, i stalno je skrnavio džamiju Al-Aksa, što je izazvalo stalnu reakciju grupa otpora - naveo je Amirabdolahjan.

Iran i Oman su uvek podržavali palestinski narod, rekao je on i dodao da je Palestincima u Pojasu Gaze i na okupiranoj Zapadnoj obali potrebna podrška islamskih zemalja više nego ikada.

Ministar inostranih poslova Omana je naveo da palestinsko pitanje treba posmatrati kao glavni globalni prioritet, pozivajući međunarodnu zajednicu da prizna pravo Palestinaca da odlučuju o svojoj sudbini i oslobode svoje okupirane zemlje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike