Hezbolah gađao izraelske pozicije: Sukob se razbuktava (VIDEO)

08.10.2023

10:36

0

Izraelska vojska je uzvratila artiljerijskim udarima na mete u Libanu

Hezbolah gađao izraelske pozicije: Sukob se razbuktava (VIDEO)
Izraelska vojska postavlja kontrolne punktove - Copyright Profimedia

Libanska militantna grupa Hezbolah preuzela je odgovornost za raketni i artiljerijski napad na spornu teritoriju Golanske visoravni, koja je pod kontrolom Izraela.

Iz Hezbolaha su naveli da su gađali tri mete na delu zemlje koji je Izrael okupirao 1967. godine, a koji Liban smatra svojim.

- Radarske lokacije, Zibdin i Ruvajsat al-alam, bombardovane su raketama i artiljerijom - naveli su iz Hezbolaha i dodali da su gađali mete u području farme Šeba.

Izraelska vojska je uzvratila artiljerijskim udarima na mete u Libanu.

Farme kod mesta Šeba zauzimaju uzak pojas sporne teritorije duž libanske granice Golanske visoravni, a to je bila sirijska teritorija koju je Izrael okupirao još od 1967. Decenijama se tu sukobljavaju Hezbolah i izraelske snage.

Hezbolah: Američka tiranija je premašila toleranciju naroda

Član Centralnog saveta Hezbolaha, šeik Hasan al Bagdadi izjavio je u subotu da su nepravda koja se dešava protiv sirijskog, libanskog i jemenskog naroda i stalna agresija koja se dešava u Palestini protiv palestinskog naroda i njegovih svetinja, proizvod američke tiranije. 

- Stoga je neophodno da se odgovori na ovu tiraniju i stane na kraj njenim agentima, što je početak rešenja - naveo je Bagdadi, prenosi iranska poluzvanična agencija Fars.

Prema njegovim rečima, stalna agresija na bogatstvo sirijskog naroda i neselektivna ubijanja, posebno masakr počinjen u Homsu pred očima međunarodne zajednice koja nije reaogovala, ne može se tolerisati.

- Časni ljudi moraju ujediniti svoje napore da okončaju ovu tiraniju. Bez toga će se agresija nastaviti, područje nepravde će rasti, a neprijatelju će se dati nada u pobedu - poručio je zvaničnik Hezbolaha.

On je ukazao da je potrebno biti oprezan u vezi sa događajima koji se dešavaju.

- Onima koji se klade na dugo strpljenje snaga otpora, savetujem da to ne čine, jer je to zabluda i lavlji dremež na popodnevnoj vrućini - poručio je Bagdadi.

 

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike