Uprkos sankcijama, Iran će nastaviti da razvija nuklearnu industriju u različitim oblastima!

26.09.2023

00:40

0

Islamska Republika Iran je odlučna da poveća udeo nuklearne energije u energetskom miksu zemlje na 20.000 megavata električne energije do kraja 2040. godine

Uprkos sankcijama, Iran će nastaviti da razvija nuklearnu industriju u različitim oblastima!
Iranska zastava - Copyright AP Photo/Jin-Man Lee

Iran će, uprkos sankcijama, nastaviti da razvija svoju nuklearnu industriju u različitim oblastima, izjavio je danas direktor Organizacije za atomsku energiju Irana (AEOI) Mohamed Eslami.

- Islamska Republika Iran je odlučna da poveća udeo nuklearne energije u energetskom miksu zemlje na 20.000 megavata električne energije do kraja 2040. godine. Takvi projekti se razvijaju više od 50 godina. IAEA je bila i biće obaveštavana o tim projektima - rekao je Eslami tokom 67. redovnog zasedanja Generalne konferencije IAEA, prenosi TASS.

On je rekao da uprkos uvođenju oštrih, jednostranih sankcija, Islamska Republika Iran, u cilju poboljšanja društvenog blagostanja i kvaliteta života svog naroda nastavlja da razvija svoje nuklearne kapacitete.

- To se odnosi i na proizvodnju i korišćenje radioizotopa u zdravstvu, poljoprivredi, životnoj sredini i industriji - dodao je Eslami.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike