Stravičan snimak mučenja životinje: Biku zapalili rogove, pa ga vukli niz ulicu (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

18.09.2023

19:00

1

Potresni video prikazuje uznemirenu životinju koja rogovima udara o asfalt i nekoliko trenutaka kasnije o drvo

Stravičan snimak mučenja životinje: Biku zapalili rogove, pa ga vukli niz ulicu (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)
Copyright Foto: Printskrin youtube/PACMA - Partido Animalista Con el Medio Ambiente

Uznemirujući snimak bika sa zapaljenim rogovima podstakao je apele da se zabrani tradicija koride u Španiji!

Na snimku, koji je podelila PETA, vidi se uznemireni bik koga meštani vuku niz ulicu u Valensiji, a deluje da mu je nekakvo zapaljeno drvo vezano za rogove. Bik sa rogovima koji gore inače se često može videti u mnogim španskim gradovima tokom tradicionalnih trka sa bikovima.

Potresni video prikazuje uznemirenu životinju koja rogovima udara o asfalt i nekoliko trenutaka kasnije o drvo. Deluje da su mu se rogovi zaglavili u kori drveta, a jedan čovek ga zatim šokantno hvata za rep i vuče primoravajući ga da krene.

Meštani nastavljaju da vuku životinju niz ulicu dok ih stotine posmatraju.

- Pogledajte kako je bik prestravljen. Ova grozna tradicija je neopravdano nasilje koje se mora zabraniti - napisala je PETA na svom nalogu na društvenoj mreži X.

 

 

Španska dobrotvorna organizacija PACMA takođe je kritikovala tradiciju koja je izazvala sve veće kontroverze i proteste poslednjih godina, a demonstranti tvrde da je ovaj čin brutalan.

- Nacionalna sramota. Bik je bio u stanju šoka na popularnom festivalu Puzola u Valensiji 7. septembra. Izašao je na ulicu uznemiren, tako se zapetljao i saplitao, ali to nije sprečilo da se održi događaj gde je bilo i maloletnika. Osim toga terali su bika da se kreće povlačenjem za rep. Ne možemo dozvoliti da se ovo maltretiranje iznova i iznova u našim gradovima - navodi PACMA.

Borbe bikova se uglavnom odvijaju u velikim ringovima u stilu amfiteatra. Hiljade bikova umire u ringu svake godine. Кatalonska vlada je 2010. godine glasala za zabranu smrtonosnog sporta u severoistočnom regionu, ali je 2016. Vrhovni sud Španije poništio tu odluku ocenivši da je to deo španske kulturne baštine.

Borbe bikova takođe imaju dugu i jezivu istoriju ljudskih žrtava. Procenjuje se da je više od 530 profesionalnih matadora umrlo od posledica povreda zadobijenih u ringu u proteklih 300 godina.

Bonus video

24sedam

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike