Lov na Vagnerovce: Na zahtev Ukrajine u Finskoj uhapšen elitni borac!

25.08.2023 | 23:30

Navodi se da je Petrovski, koji se borio u Ukrajini od 2014. godine, uhapšen pre mesec dana i da bi sada mogao da bude izručen Ukrajini

Copyright AP Photo

Kanali na društvenoj mreži Telegram povezani sa pripadnicima ruske paravojne formacije Vagner preneli su danas da je jedan od elitnih boraca Vagnera priveden u Finskoj na ukrajinski zahtev.

Podjedinica Vagnera Rusič identifikovala je uhapšenog kao Jana Petrovskog, člana-osnivača i vođu jedinice koja je od prošle godine pod sankcijama Evropske unije i SAD, prenosi Rojters.

Navodi se da je Petrovski, koji se borio u Ukrajini od 2014. godine, uhapšen pre mesec dana i da bi sada mogao da bude izručen Ukrajini.

Zvaničnik okružnog suda u Vantai blizu Helsinkija izjavio je da očekuje da sud produži pritvor Petrovskom, koji koristi i ime Vojislav Torden, na zahtev finskog Nacionalnog istražnog biroa.

Za njega je naloženo pritvaranje zbog sumnje da je ''podržavao terorizam''.

Ranije danas ruska novinska agencija RIA citirala je rusku ambasadu u Helsinkiju da je upoznata sa pritvaranjem ruskog državljanina u Finskoj na zahtev Ukrajine i da preduzima korake da ponudi konzularnu pomoć.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug